WORD dokumenta atvēršana aprites kartē, versiju labošana

  

Dokumenta aprites kartē vizējot vai parakstot sagatavoto dokumenta projektu, programma “cenšas” atvērt WORD dokumentu aprites kartes kreisajā pusē. Tad vizētājs vai parakstītājs var gan apskatīt dokumentu, gan blakus izvēlēties savu rīcību.
Bet vispirms nepieciešams sagatavot darbstaciju iespējai šādi skatīt WORD dokumentu, aktivizējot darbstacijas režīmu “atvērt WORD dokumentu IE logā”

Aprites karte ar WORD dokumentu

Atverot dokumentu no vizēšanas vai parakstīšanas bloka, programma “centīsies” to atvērt aprites kartes logā un rīku joslā aktivizēs izvēlni “Aizvērt” (dokumentu).
Piezīme. Programma “centīsies”, bet ja nesanāks, tad tiks atvērts WORD dokuments jaunā logā bez iespējas gatavot tam jaunāku versiju.
Iespēja gatavot jaunāku dokumenta versiju nav paredzēta/piemērota paša dokumenta gatavošanai, bet gan nelielu izmaiņu veikšanai vizēšanas laikā. Piemēram, gatavot jaunāku versiju, lai nebūtu jānoraida dokuments nelielas gramatikas vai noformēšanas kļūdas dēļ.

Att. Word dokumenta atvēršana aprites kartē un izvēlne

Ja lietotājam pieejama izvēlne rīku joslā, tad izvēle “Gatavot jaunāku versiju” noņems aizsardzību atvērtajam dokumentam un izvēle “Saglabāt jaunāku versiju” saglabās dokumentu datu bāzē kā jaunāku versiju.

Att. Izvēlne rīku joslā ar izvēli gatavot jaunāku versiju

Ja dokuments tiks saglabāta kā jaunāka versija, aprites kartē pie dokumenta būs redzams versijas numus.

Prasības darbstacijai

Dokumenta aprites karte ir projektēta kā HTML formāta lapa, kuru apskata pārlūkprogrammas Internet Explorer (IE) logā, tāpēc arī atverot WORD dokumentu, jāievēro IE noteikumi.
Piemēram, IE var atvērt WORD dokumentu divos dažādos režīmos: WORD lietojumprogrammas logā vai IE logā. Lai ALS programma varētu kontrolēt WORD dokumentu un tajā veiktās izmaiņas saglabāt datu bāzē, nepieciešams lietot darbstacijas režīmu “Atvērt WORD dokumentu IE logā”, veicot izmaiņas Windows reģistrā.

Lejupielādējiet no http://net.datorika.lv/downloads/Registry update for browse.reg un izpildiet šo Windows reģistra komandfailu ar darbstacijas administratora tiesībām.
Komandfaila saturs:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Word.Document.8]
“BrowserFlags”=dword:80000024
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Word.Document.12]
“BrowserFlags”=dword:80000024

Piezīme. Pēc lielākiem MS Office atjauninājumiem pastāv iespēja, ka jāatjauno šie uzstādījumi, atkārtoti izpildot pieminēto komandfailu.

Secinājumi

WORD dokumenta atvēršana aprites kartē ir noderīga, lai varētu “parocīgāk” apskatīt vizējamo dokumentu. Ja ievērojam kādu nelielu neprecizitāti dokumentā, lietotājam ir iespēja ne tikai noraidīt dokumentu, bet veikt teksta korekciju un saglabāt kā jaunāku versiju, turpinot dokumenta apriti.
Gatavojot jaunāku versiju, ieteicams aprites bloka piezīmēs ierakstīt pamatojumu – kādas izmaiņas tika veiktas, lai nerastos pārpratumi ar dokumenta sagatavotāju.

07.04.2018, Ivars Jēkabsons

Print Friendly, PDF & Email