Pielikumu atvēršanas drošības jautājums aprites kartē

  

Atverot WORD dokumentu aprites kartē, automātiski tiek uzdots drošības jautājums “Open/Save/Cancel”. Tā kā aprites karte tiek attēlota Microsoft Internet Explorer (IE) logā, tad apiet šo jautājuma var sekojot IE norādēm par drošības politiku.

 Kā apiet pielikuma atvēršanas drošības jautājumu aprites kartē

Atverot kādu no pielikumiem, tiks uzdots šāds drošības jautājums.

Att. Pielikumu atvēršanas IE drošības jautājums “Open/Save/Cancel”.
Lietotājam uz šo jautājumu jāatbild “Open” un pielikums tiks atvērts aprites kartes kreisajā pusē vai atsevišķā logā.

Šāds drošības jautājums ir apgrūtinošs, atverot nosūtāmā dokumenta aprites karti  ar daudziem pielikumiem. Pastāv iespēja no tā izvairīties, norādot kā IE rīkoties ar noteikt veida pielikumiem, piemēram, ar doc/docx failiem.

Risinājums

Augstāk redzamajā attēlā jārīkojas šādi: izvēlieties darbību “Save” un pēc “Downloads” loga atvēršanas, atrodiet savu failu un ar peles labo pogu apskatiet tā uzstādījumus.

Att. Pazīme failam par tā atvēršanu, kas jānoņem.

Pēc pazīmes “Always ask before …” noņemšanas, nākošo reizi failu ar šādu pat paplašinājumu (“doc” vai “docx”) atvēršana notiks bez papildus jautājumu uzdošanas.

Piezīme. Vēl vienkāršāks risinājums, kā piekļūt Internet Explorer Downloads logam ir šāds. Sameklējiet uz Desktop jebkuru failu ar pareizo paplašinājumu (doc/docx), spiediet peles labo pogu, izvēlieties “Open with…” un norādiet Internet Explorer (atvērt tikai vienreiz). Turpinājumā uz drošības jautājumu atbildiet ar “Save” un tālāk kā aprakstīts šajā sadaļā.

Secinājums

Šāds sīkums ļauj izvairīties no apnicīgā jautājuma – ko vēlaties darīt ar pielikumu.
Protams vēlos to atvērt!

08.04.2018 Ivars Jēkabsons

Print Friendly, PDF & Email