E-adreses ziņojuma nosūtīšana privātpersonai

  

Nosūtot dokumentu privātpersonai, kurai zinām personas kodu, mums ir jāpārliecinās vai viņa ir aktivizējusi savu e-adresi portālā Latvija.lv (noteikumi spēkā no 2019.gada 1.janvāra).

Tās ir nelielas izmaiņas adresāta norādīšanas brīdī, papildus norādot personas kodu un veicot personas koda pārbaudi tiešsaistē, pārbaudot e-adreses aktivizācijas pazīmi.

Privātpersonas e-adreses pārbaude

Ja adresātu nenorāda no izvēles saraksta, tad lietotājs var uzlikt pazīmi par aktīvu e-adresi un, papildus norādot personas kodu, pārbaudīt tiešsaistē e-adreses statusu.

Att. Privātpersonas norādīšana un e-adreses pazīme

Uzliekot pazīmi par e-adresi, būs jānorāda personas kods un tiks veikta tā pārbaude tiešsaistes režīmā. Šobrīd iesakām lietot pierakstu “Vārds Uzvārds, e-adrese” un pašu e-adresi varēs apskatīt tikai adresāta ievadlaukā ar spiedpogu “…”, jo personas koda vai e-adreses tieša norādīšana pie uzvārda var būt saistīta ar personas datu aizsardzības vadlīniju neievērošanu.

Att. Privātpersonas e-adreses pārbaude

Ja personai ir aktīva e-adrese, tad nosūtīšanas veids tiks nomainīts uz “e-adreses ziņojums”, pretējā gadījumā pazīme par aktīvu e-adresi tiks atcelta.

Att. Adresāta ievadlauks ar spiedpogu “…” un nosūtīšanas veidu

Turpmākās darbības līdzīgas kā citiem e-adreses ziņojumiem, tie nonāk mapē “izsūtne” un pēc brīža tiek nosūtīti adresātam. Praktiski ziņu par ziņojuma piegādi mēs saņemsim uzreiz, jo to pieņems pats portāls Latvija.lv un mums tas nozīmē veiksmīgu piegādi adresātam. Vai pati persona patiešām ir izlasījusi šo ziņojumu, mēs nevaram pārliecināties.

Secinājumi

Privātpersonas e-adreses atšķirība no institūcijas e-adreses ir tikai tāda, ka privātpersona var pati aktivizēt vai deaktivizēt save e-adresi, tāpēc būtu jāveic tās pārbaudi tiešsaistes režīmā.

Ja nosūtīsim e-adreses ziņojumu neaktīvai e-adresei, ziņojums tiks noraidīts, tas būs pieejams mapē “Kavētie, noraidītie ziņojumi” un mums būs jāizvēlas cits piegādes veids.

25.11.2018

 

Print Friendly, PDF & Email