DIV adresāti un to piesaiste

  

VRAA regulāri publicē jaunāko DIV adresātu sarakstu ar iestādēm/organizācijām, kuras piedalās DIV ziņojumu apritē. Šobrīd jaunākie DIV adresāti netiek automātiski piesaistīti organizācijām no ALS organizāciju saraksta, tāpēc lietvedim ir jāizvērtē nepieciešamība veikt jaunāko DIV adresātu piesaisti.

Organizācijas kartīte

Lai dokuments tiktu nosūtīts adresātam kā DIV ziņojums, ALS organizācijas kartītē ir jāveic piesaisti konkrētam DIV adresātam, norādot DIV adresāta e-pasta adresi (jāsakrīt vismaz e-pasta domēna nosaukumam).

Att. ALS organizācijas kartīte ar DIV adresāta piesaisti

Norādot nosūtāmā dokumenta kartītē adresātu ar piesaisti DIV adresātam, automātiski kā nosūtīšanas veids tiks norādīts “DIV ziņojums” un dokuments nonāk DIV izsūtnē. Ja dokumentam tiek norādīts cits nosūtīšanas veids (lietvedis to var mainīt), tas netiek nosūtīts kā DIV ziņojums.

DIV adresātu saraksts

Visi aktuālie DIV vides adresāti lietotājiem ir pieejami DIV mapē “Adresāti”. Atsevišķā kolonnā ir redzama pazīme par adresāta piesaisti ALS organizācijai.

Att. Mape “DIV adresāti” ar pazīmi par piesaisti organizācijai

Secinājumi

Šobrīd katras iestādes lietveži paši veic sava organizāciju saraksta piesaisti DIV adresātu sarakstam. Vēlāk pēc e-adreses ieviešanas un DIV ziņojumu masveida lietošanas būs jādomā par piesaistes procesu automatizāciju.

Sagatavots: 01.02.2018, Ivars Jēkabsons

 

Print Friendly, PDF & Email